rec
=

Welkom op de site van de Betuwse Fietsvierdaagse


Opnieuw was de Betuwse Fietsvierdaagse in 2024 een groot feest, voor de deelnemers en voor ons! Met de daginschrijvers meegerekend hadden we meer dan 1000 deelnemers! Het weer kon bijna niet beter en op alle dagen werden wij overladen met complimenten voor de prachtige routes en de voortreffelijke organisatie.

We hopen dat de vierdaagse van 2025 net zo'n succes zal worden.
De data zijn al bekend: 29 mei t/m 1 juni 2025.

Vanaf 21 juni 2024 kunt u zich al inschrijven via de aanmeldknop linksboven. U kunt ook hier klikken.


Kort verslag 2024


Donderdag 9 mei
rijndijk
Op de eerste dag vertrokken meer dan 900 deelnemers in dezelfde richting om via een grote of kleine lus door het prachtige Betuwse land op het startpunt terug te keren.

Wat een geluk hadden wij: ideaal weer, een divers deelnemersveld met naast oude deelnemers (meestal op elektrische fietsen) ook kinderen (veel meer dan vorige jaren!), diverse honden in een hondenkarretje of in een fietsmand, en vooral heel veel blije gezichten, alles zat mee.
Veel meer deelnemers (vooral met een met elektrische fiets) dan vorig jaar hadden zich voorzien van een fietshelm.

Alle deelnemers staken het Amsterdam-Rijnkanaal over en de meesten kwamen in Lienden. Der langeafstandsrijders staken bij Rhenen de Rijn over en de langste route kwam langs Wageningen en het schilderachtige dorp Hemmen. Via de Waaldijk kwamen allen weer terug in Kerk-Avezaath.

Hieronder staat een link naar de fotopagina met (voor de vier dagen samen) meer dan 500 foto's en enkele video's.

Vrijdag 10 mei
rijndijk
de kerktoren van Acquoy
Opnieuw een stralende dag met prima weer en weinig wind.
Is het niet saai dat we ieder jaar op vrijdag steeds dezelfde route hebben? Niet als dat de de prachtige Lingeroute is. De organisatie kreeg vele complimenten hierover.

Alle deelnemers fietsten eerst naar Geldermalsen en kwamen voor het eerst in het prachtige nieuwe gebouw De Pluk, waar onder andere de bibliotheek is gevestigd. De meeste fietsers reden vandaar over de zuidelijke Lingedijk naar Enspijk en Rumpt en soms verder naar Asperen, Heukelum en Spijk.
De langste afstand voerde daarna over de noordelijke Lingedijk langs Kedichem, Leerdam, Acquoy (met de wonderlijke scheve toren), Beesd naar Tricht en uiteindelijk kwam iedereen door het stadje Buren.

De organisatie moest wel een minpuntje incasseren. De route bleek na Geldermalsen te gaan over een (stil) weggetje waarvan een stukje van zo'n 200 meter verboden bleek voor fietsers. Geen van de organisatoren had dat van tevoren opgemerkt. Gelukkig had dit voor niemand gevolgen.


Zaterdag 11 mei
lekke band
... hulp bij een lekke band op de dijk bij Hurwenen ...
Als er bij de vierdaagse iets niet goed gaat, is dat meestal op zaterdag.
Zo moesten de 40 km-rijders in Neerijnen na het kerkje linksaf en de fietsroutebordjes 70 volgen. In de routetekst stond echter dat men rechtsaf moest. Geen enkele fietser zal dat gedaan hebben, want dan zou men direct in de sloot zijn beland.
Bij de lange-afstandsrijders was op het laatste moment een controlepost een km verplaatst, ook dat gaf gelukkig geen problemen.

Een deelnemer kwam per auto aan bij de start en parkeerde het voertuig in de modder, van waar af die die niet meer weg kon. Een andere fietser had bij Hurwenen een lekke band, waargenomen door uw verslaggever te velde.
Twee deelnemers die de route per gps volgden, reden voortvarend zo'n 15 km en ontdekten in Beusichem dat zij maar alvast begonnen waren aan de route voor de zondag. Restte niets anders dan terug te rijden naar de start en opnieuw te beginnen, ditmaal met de zaterdagroute.

Alle routes gingen naar het natuurgebied De Steendert en de meeste rijders gingen door naar Neerijnen. De 40 km-rijders volgden daarna de Waaldijk naar Ophemert en de lange-afstandsrijders kwamen in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.
Ook vandaag hadden we geweldig geluk met het weer, al was er wel enige wind.
Opnieuw hoorden wij vele complimenten over de routes.


blij
ijs
(foto Wim Bos)
Zondag 12 mei
Voor de zoveelste keer werd uw verslaggever te velde erg blij van alle blije gezichten, het weer (ondanks de tegenwind op de terugweg), de talloze complimenten en het ijs dat op de laatste controlepost werd verkocht. We kregen er een mooie foto van.

Een minpuntje voor de organisatie was een bericht op de avond ervoor: bij de controlepost Caatje aan de Lek was geen horecagelegenheid beschikbaar en ook geen toilet. We konden onze deelnemers nog bijtijds waarschuwen.
Alle deelnemers reden eerst naar Beusichem naar het eetcafé De bruine Kip en de meesten kwamen langs Culemborg. De langste afstand ging voorbij Hei- en Boeicop langs het Merwedekanaal

De vierdaagse was opnieuw een groot feest, voor onze deelnemers en voor onszelf. Iedereen hartelijk dank!

Foto's 2024 op deze website


We maakten dagelijks zelf foto's en ontvangen graag ook foto's gemaakt door onze deelnemers.
U vindt meer dan 500 foto's van dit jaar op deze website.

Video's 2024 op deze website


Drie prachtige video-opnamen (deels met een drone) werden gemaakt door onze medewerker Jelle Hünen. U kunt ze zowel hier als op onze facebook-pagina bekijken.
facebook
U vindt ons ook op Facebook

Afgekeurde fietsroute (2019)


Het pad hiernaast hebben we als fietsroute moeten afkeuren.
Niet vanwege de schapen en ook niet omdat het pad zo hobbelig is.

Waarom dan wel?

Er zijn in de Betuwe heel veel prachtige fietspaden en we moesten een keuze maken.
schaapjes

finish
Hier gingen we met zijn allen in 2024 naar toe

2024

De herinnering van 2024

ziet u hier

Gedenkzuil
onthuld


Ter nagedachtenis
aan Gerrit Veldhorst,
oprichter van de
Fietsvierdaagse werd
op 2 juni 2011 bij Dorps-
huis De Avezathen
een gedenkzuil ont-
huld vol met fiets-
routebordjes van routes
die mede door hem tot
stand waren gekomen.

Deze foto werd gemaakt
door Jan van Kats.
Andere foto's vindt u
in het fotoarchief
- 23329 -