rec
Routes in 2017

Hieronder ziet u de globale fietsroutes van 2017. De routes van 2018 zijn nog niet bekend
Deze Lingeroute is al sinds 2002 vrijwel niet meer gewijzigd, daar is die te mooi voor.
Incidenteel maken wij gebruik van het fietsroutenetwerk met knooppuntnummers. Sinds 2013 bieden wij de routes ook digitaal aan (GPS-bestanden).

Een gedetailleerde routebeschrijving uit 2017 als voorbeeld vindt u op de pagina routevoorbeeld.

Donderdag 25 mei 2017 (1e dag) - Hollandse Waterlinieroute.
Vandaag fietsen alle deelnemers naar Beusichem, de meesten zullen doorfietsen naar en door Culemborg. De lange afstandrijders zullen langs Hagestein Schoonrewoerd en Leerdam komen. Hun route volgt deels het Merwedekanaal. Later komen zij langs de noordzijde van leerdam en van Mariënwaerdt.


Vrijdag 26 mei 2017 (2e dag) - Lingeroute.
U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland, en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy.
Tot slot komt U in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea.


Zaterdag 27 mei 2017 (3e dag) - Midden Betuweroute.
Wij leiden u naar Echteld, Ommeren, Lienden en Eck en Wiel. De lange afstandsrijders zullen de Waaldijk volgen langs Dodewaard en Herveld om via Hemmen de de Rijndijk weer richting Opheusden en Lienden te rijden. Vooral de lange afstandsrijders zullen vandaag genieten van de imposante rivieren Waal en Rijn.


Zondag 28 mei 2017 (4e dag) - Lekroute.
Bijna alle deelnemers zullen tweemaal de rivier de Lek oversteken en het prachtige stadje Wijk bij Duurstede aandoen. De lange afstandsrijders leiden wij vandaag evenwel eerst langs Werkhoven en de Utrechts Heuvelrug. Het verste punt voor de 80 km-rijders ligt bij het dorpje Austerlitz!