rec
Routes in 2018

Hieronder ziet u de globale fietsroutes van 2018
Deze Lingeroute is al sinds 2002 vrijwel niet meer gewijzigd, daar is die te mooi voor.
Incidenteel maken wij gebruik van het fietsroutenetwerk met knooppuntnummers. Sinds 2013 bieden wij de routes ook digitaal aan (GPS-bestanden).

Een gedetailleerde routebeschrijving uit 2017 als voorbeeld vindt u op de pagina routevoorbeeld.

Donderdag 10 mei 2018 (1e dag) - Groot Betuweroute
Wij leiden u langs de rivier de Lek en langs diverse plaatsen in de gemeente Buren, zoals Beusichem en Ravenswaaij. De langere routes komen ook langs Maurik en Lienden.
Bij terugkeer in Kerk-Avezaath komt u langs de jaarlijkse Creatieve Markt annex tentoonstelling in de sfeervolle Lambertuskerk.


Vrijdag 11 mei 2018 (2e dag) - Lingeroute.
U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland, en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy.
Tot slot komt U in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea.


Zaterdag 12 mei 2018 (3e dag) - Neerijnenroute.
De route volgt de Waaldijk langs Ophemert, Varik en Neerijnen. De 60 en 80 km-routes steken de Waal over en komen door Zaltbommel. Waarschijnlijk komt de 80 km-route ook door Brakel en Herwijnen, maar dat is (medio december) nog niet zeker.


Zondag 13 mei 2018 (4e dag) - Maas en Waalroute.
U steekt bij Tiel de Waal over en komt door Wamel en Beneden-Leeuwen. Afhankelijk van de door u gekozen afstand komt u ook langs het recreatieterrein Gouden Ham en langs dorpen aan de Maas zoals Appeltern en Alphen.
Vele fietsers zullen alsnog kennismaken met de nieuwe veerboot Pomona.