rec
Routes in 2024

Hieronder ziet u de globale fietsroutes van 2024.
Deze Lingeroute is al sinds 2002 vrijwel niet meer gewijzigd, daar is die te mooi voor.
Incidenteel maken wij gebruik van het fietsroutenetwerk met knooppuntnummers. Sinds 2013 bieden wij de routes ook digitaal aan (GPS-bestanden).

Enkele oude routebeschrijvingen vindt u elders op deze website. Zie de pagina oude routes.


foto 3

foto 2

foto 1
Donderdag 9 mei 2024 (1e dag) - Groot Burenroute
Alle deelnemers komen in Echteld en de meesten komen in Lienden. De lange afstandsrijders steken bij Rhenen de Rijn over en de 80 km-rijders komen zelfs langs Wageningen. Op de terugweg komen de meeste fietsers langs Ochten.
Bij terugkeer in Kerk-Avezaath komt u langs de jaarlijkse Creatieve Markt annex tentoonstelling in de sfeervolle Lambertuskerk.


Vrijdag 10 mei 2024 (2e dag) - Lingeroute.
U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland, en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy.
Tot slot komt u in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea.


Zaterdag 11 mei 2024 (3e dag) - Neerijnenroute/Bommelerwaardroute.
Er zijn nog wat onzekerheden bij de 25 km- en 40 km-route in verband met de werkzaamheden aan de Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. Zeker is dat alle fietsers door het natuurgebied De Steendert bij Ophemert zullen komen.
De 60 en 80 km-rijders steken bij Zaltbommel de Waal over en gaan door de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal, om bij Beneden-Leeuwen de Waal opnieuw oversteken en terug te keren in de Betuwe.


Zondag 12 mei 2024 (4e dag) - West Betuweroute/Hollandse Waterlinieroute.
Op de laatste dag leiden wij u naar Beusichem en Culemborg.
De lange routes gaan verder over de Lekdijk naar Hagestein en de 80 km-route komt langs het Merwedekanaal. Op de terugweg komt u langs de Diefdijk en ziet opnieuw u het Landgoed Mariënwaerdt, ditmaal vanaf de noordzijde.