rec
Routes in 2022

Hieronder ziet u de globale fietsroutes van 2022, oorspronkelijk bedoeld voor 2020 en 2021.
Deze Lingeroute is al sinds 2002 vrijwel niet meer gewijzigd, daar is die te mooi voor.
Incidenteel maken wij gebruik van het fietsroutenetwerk met knooppuntnummers. Sinds 2013 bieden wij de routes ook digitaal aan (GPS-bestanden).

Enkele oude routebeschrijvingen vindt u elders op deze website. Zie de pagina oude routes.


foto 3
foto 2
foto 1
Donderdag 26 mei 2022 (1e dag) - West-Betuweroute
Alle deelnemers komen in Beusichem en de meesten komen in Culemborg. De lange afstanden zullen wij langs Werk aan het Spoel leiden en de 80 km route komt zelfs in Vianen, waar de Lek wordt overgestoken.
Bij terugkeer in Kerk-Avezaath komt u langs de jaarlijkse Creatieve Markt annex tentoonstelling in de sfeervolle Lambertuskerk.


Vrijdag 27 mei 2022 (2e dag) - Lingeroute.
U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland, en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy.
Tot slot komt U in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea.


Zaterdag 28 mei 2022 (3e dag) - Maas en Waalroute.
Wij leiden de lange afstandsfietsers naar het oosten, naar Ochten en verder. Allen (ook de korte 'afstanders') zullen de Waal oversteken en u komt in het Land van Maas en Waal. De meeste fietsers zullen kennismaken met een tingieterij in Alphen aan de Maas.De veerpont Pomona bij Tiel zal dankzij ons (en dus dankzij u) een grote drukte te verwerken hebben.


Zondag 29 mei 2022 (4e dag) - Neerijnen- en Bomelerwaardroute.
De 25 en 40 km-routes gaan door de Tielerwaard en komen langs Ophemert, Neerijnen en het natuurgebied De Steendert. De 60 en 80 km-routes zullen de brug van Zalbtommel oversteken. Deze fietsers zullen wij naar Rossum en Hedel leiden. Bezoekt u vooral ook het mooie stadje Zaltbommel. U komt via dezelfde brug weer terug in de Betuwe.