rec
Routes in 2019

Hieronder ziet u de globale fietsroutes van 2019
Deze Lingeroute is al sinds 2002 vrijwel niet meer gewijzigd, daar is die te mooi voor.
Incidenteel maken wij gebruik van het fietsroutenetwerk met knooppuntnummers. Sinds 2013 bieden wij de routes ook digitaal aan (GPS-bestanden).

Een gedetailleerde routebeschrijving uit 2017 als voorbeeld vindt u op de pagina routevoorbeeld.


foto 1
foto 3
foto 2
Donderdag 30 mei 2019 (1e dag) - Groot Burenroute
Wij leiden u naar het oosten, naar Lienden en verder. De lange afstanden zullen de Rijn oversteken naar het gebied tussen Rhenen en Wageningen.
Bij terugkeer in Kerk-Avezaath komt u langs de jaarlijkse Creatieve Markt annex tentoonstelling in de sfeervolle Lambertuskerk.


Vrijdag 31 mei 2019 (2e dag) - Lingeroute.
U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland, en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy.
Tot slot komt U in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea.


Zaterdag 1 juni 2019 (3e dag) - Neerijnenroute/Sterke dijkenroute.
De 25 en 40 km-routes gaan door de Tielerwaard en komen langs Ophemert, Neerijnen en het natuurgebied De Steendert.
De 60 en 80 km-routes steken eerst bij Tiel de Waal over en gaan door de Bommelerwaard en langs Zaltbommel. Op de terugweg komen de fietsers alsnog door de Tielerwaard.


Zondag 2 juni 2019 (4e dag) - Lekroute.
Alle deelnemers zullen twee keer de Lek oversteken en Wijk bij Duurstede bezoeken. Bijna iedereen komt eerst door Beusichem.
De 60 en 80 km-route gaan verder de provincie Utrecht in en gaan over de Langbroekerdijk met zijn prachtige kastelen en door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.
Wij hopen dat u in Wijk bij Duurstede flink zult verdwalen. Daar is het oude stadje mooi genoeg voor. Uiteindelijk vindt u de weg echt wel weer terug.