rec
Routes in 2021

Hieronder ziet u de globale fietsroutes van 2021, oorspronkelijk bedoeld voor 2020.
Deze Lingeroute is al sinds 2002 vrijwel niet meer gewijzigd, daar is die te mooi voor.
Incidenteel maken wij gebruik van het fietsroutenetwerk met knooppuntnummers. Sinds 2013 bieden wij de routes ook digitaal aan (GPS-bestanden).

Een gedetailleerde routebeschrijving uit 2017 als voorbeeld vindt u op de pagina routevoorbeeld.


foto 3
foto 2
foto 1
Donderdag 13 mei 2021 (1e dag) - West-Betuweroute
Alle deelnemers komen in Beusichem en de meesten komen in Culemborg. De lange afstanden zullen wij langs Werk aan het Spoel leiden en de 80 km route komt zelfs in Vianen, waar de Lek wordt overgestoken.
Bij terugkeer in Kerk-Avezaath komt u langs de jaarlijkse Creatieve Markt annex tentoonstelling in de sfeervolle Lambertuskerk.


Vrijdag 14 mei 2021 (2e dag) - Lingeroute.
U volgt een van de mooiste fietsroutes van Nederland, en komt door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy.
Tot slot komt U in Buren, het Oranjestadje met zijn vele monumenten, de stadsgracht, de molen Prins van Oranje en diverse musea.


Zaterdag 15 mei 2021 (3e dag) - Maas en Waalroute.
Wij leiden de lange afstandsfietsers naar het oosten, naar Ochten en verder. Allen (ook de korte 'afstanders') zullen de Waal oversteken en u komt in het Land van Maas en Waal. De meeste fietsers zullen kennismaken met een tingieterij in Alphen aan de Maas.De veerpont Pomona bij Tiel zal dankzij ons (en dus dankzij u) een grote drukte te verwerken hebben.


Zondag 16 mei 2021 (4e dag) - Neerijnen- en Bomelerwaardroute.
De 25 en 40 km-routes gaan door de Tielerwaard en komen langs Ophemert, Neerijnen en het natuurgebied De Steendert. De 60 en 80 km-routes zullen de brug van Zalbtommel oversteken. Deze fietsers zullen wij naar Rossum en Hedel leiden. Bezoekt u vooral ook het mooie stadje Zaltbommel. U komt via dezelfde brug weer terug in de Betuwe.